Helsinki on elävä ja kaunis merenrantakaupunki, joka houkuttelee tuhansia matkailijoita niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Helsinki kesätapahtumat tarjoavat varmasti jokaiselle jotakin, ja monipuolisesta tarjonnasta jokainen varmasti löytää itselleen sopivan. Kaupunkiin on mukava tulla lastenkin kanssa. Perinteisen Linnanmäen ja Korkeasaaren lisäksi lapsille voi tarjota myös monenlaisia muitakin mielenkiintoisia elämyksiä. Helsingin suositut musiikkifestivaalit ovat taas erityisesti nuorten mieleen. Tapahtumien lomassa on mahdollisuus tutustua niin kaupungin upeisiin rantoihin, keskustan ja torin kansainväliseen tunnelmaan kuin lukuisiin mielenkiintoisiin kahviloihin ja design-kauppoihin. Helsinki kesätapahtumat ovat parhaimmillaan aurinkoisella säällä. Kaupungin hyvä museo- ja ostostarjonta pitää kuitenkin huolen, että tekemistä riittää sateenkin sattuessa. Kaupunginmuseo on yksi suosituimmista museoista, ja siellä voi tutustua kaupungin historiaan ja asukkaiden arkeen kiinnostavissa näyttelyissä.

Helsinki kesätapahtumat lapsiperheille

Lapsiperheiden Helsinki kesätapahtumat ovat värikäs sekoitus huvia, kulttuuria, harrastamista ja uuden oppimista. Jos Linnanmäki, Korkeasaari ja Sea Life on jo koettu, kannattaa tehdä retki Suomenlinnaan. Saarella tarjotaan lapsille omia opastettuja kierroksia, joissa pääsee aikamatkalle 1700-luvulle. Aurinkoisella säällä kannattaa tehdä piknik myös esimerkiksi Pihlajasaaren uimarannoille, jonne pääsee mukavasti lautalla. Uiminen onkin erityisesti kesähelteillä monelle lapselle mieluista, ja Helsingistä löytyy monia muitakin mukavia uimapaikkoja. Esimerkiksi legendaarinen Uimastadion on todella suosittu uintikohde kuumina hellepäivinä. Helsingistä löytyy myös muita lapsiperheille sopivia ulkoiluaktiviteetteja aina kotieläintiloista kasvitieteellisiin puutarhoihin.

Helsingissä on mukavaa kulkea lasten kanssa raitiovaunulla. Myös metroajelu voi olla monelle lapselle ainutlaatuinen ja jännittävä elämys. Sadesään sattuessa kannattaa katsahtaa myös sisätiloissa tarjottavat aktiviteetit. Esimerkiksi Annantalon taidetalolla järjestetään taideopetuksen lisäksi koko perheen tapahtumapäiviä. Pääkaupunkiseudulta löytyy myös lukuisia sisäpuistoja, joissa niin pienemmät kuin isommatkin lapset pääsevät purkamaan energiaansa. Esimerkiksi Espoonlahdella sijaitsee Tempputemmellys, jossa voi hyppiä muun muassa trampoliineilla. Helsingissä pääsee myös ihmettelemään monia tieteen ilmiöitä Heurekan lisäksi muun muassa luonnontieteellisessä museossa ja Helsingin observatoriossa. Myös monet Helsinki kesätapahtumat sopivat hyvin kaikenikäisille. Esimerkiksi Helsingin syntymäpäivänä 12.6. järjestetään monenlaista ohjelmaa, joissa riittää nähtävää koko perheelle.

Seurasaari hurmaa juhannuksena

Yksi perinteisin ja suomalaisin koko perheen kesätapahtuma on Seurasaaren juhannusvalkeat, jolloin Seurasaari täyttyy iloisista juhlijoista. Silloin saarella pääsee mukaan myös aitoihin lavatansseihin. Lisäksi tapahtumassa järjestetään monenlaista, myös lapsille kiinnostavaa ohjelmaa, kuten taika- ja loitsupolkuja, ja tietenkin pääsee näkemään komeita juhannuskokkoja. Lapsille Helsinki kesätapahtumat näyttäytyvät heinäkuussa suuren jalkapallojuhlan tuntuna, kun vuosittainen Helsinki Cup taas ponkaistaan käyntiin. Turnaukseen osallistuu satoja joukkueita eri puolilta maailmaa, ja tällöin tuhannet pelaajat ja lajin ystävät pääsevät kokemaan lajin riemun ja jännityksen. Helsingin kesätapahtumatarjonta myös vaihtelee jonkin verran vuodesta toiseen, ja kannattaa käydä tarkistamassa tulevan kesän tapahtumat Visit Helsingin tapahtumakalenterista.

Helsinki on viime vuosina houkutellut runsaasti erityisesti nuoria matkailijoita. Kaupungissa järjestetäänkin lukuisia nuoria houkuttavia musiikki- ja kulttuuritapahtumia. Valikoimissa on sekä suuria stadionkonsertteja että pienempiä kesäisiä puistofestareitakin, ja ne tarjoavat monipuolisen kattauksen erilaisia tyylilajeja aina hevistä suomiräppiin, konemusiikkiin ja rokkiin. Näistä vetovoimaisimpia ovat elokuiset kaupunkifestivaalit Flow ja Weekend, jolloin nuoriso kerääntyy yhteen nauttimaan laadukkaasta musiikista, hyvästä ruuasta ja taide-elämyksistä. Nämä Helsinki kesätapahtumat keräävät massoittain ihmisiä, ja esimerkiksi kesällä 2016 Suvilahden Flow-festareille osallistui arviolta 55 000 henkeä. Kansainvälistä tunnelmaa Helsingistä löytää myös muun muassa kesäkuun alussa järjestettävistä Samba Karnevaaleista, joiden iloinen energia sopii hyvin kaikenikäisille.

Helsingin kesätapahtumat tarjoavat jokaiselle jotakin

Helsinki kesätapahtumat ovat monipuolinen kattaus erilaista kulttuuritarjontaa ja elämyksiä, joista jokainen löytää varmasti oman suosikkinsa. Tapahtumaympäristönä on kaunis vehreä suomalainen kaupunkimaisema veden äärellä. Lyhyen kesän aikana kaupungin täyttävät lukuisat mielenkiintoiset Helsinki kesätapahtumat, joiden tarkemmat ajankohdat kannattaa käydä tarkastamassa netistä. Syksyä kohti tullessa tapahtumarikkaan kesän päättävät perinteikkäät Helsingin Juhlaviikot, jonka lukuisat näyttelyt, konsertit ja esitykset keräävät suuren määrän ihmisiä juhlimaan kaupungin kaduille. Viikon aikana järjestetään myös värikäs kulttuuritapahtuma Taiteiden yö, jolloin kaupunki täyttyy juhlivista ihmisistä. Kaiken tohinan ja hälyn keskellä kannattaa myös käydä virkistäytymässä uudessa, Kauppatorin laitaan Katajanokalle rakennetussa Allas Sea Pool -merikylpylässä, jonka terasseillakin järjestetään monia kiinnostavia, hieman pienimuotoisempia kaupunkikulttuurin tapahtumia ja konsertteja.